Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siyasetbilimci Burak Bilgehan Özpek ile söyleşi: “Danışıklı dövüş yok, Albayrak-Soylu gerilimi Erdoğan-Soylu gerilimine dönüşüyor”

Türkiye son üç günde önemli gelişmelere tanıklık etti. Önce iki günlük sokağa çıkma yasağının İçişleri Bakanlığı’nca, başlamasına iki saat kala duyurulması marketlerde yığılmalara sebep oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ortada bir hata olduğunu kabul etmedi. Ancak tepkiler artınca Soylu, Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan’a hatasını kabul ettiğine dair bir açıklama yaptı, dün akşam saatlerinde ise “Milletimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız beni bağışlasın” diyerek istifa etti. Ancak istifa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmedi.

Peki bu üç günlük süreçte arka planda neler yaşanmış olabilir? Sokağa çıkma yasağı kararını Cumhurbaşkanlığı mı yoksa İçişleri Bakanlığı mı aldı? Soylu’nun istifasından Erdoğan’ın haberi var mıydı? Bundan sonra Soylu’nun geleceği nasıl seyreder? Batu Bozkürk tüm bu soruları siyasetbilimci Doç. Dr. Burak Bilgehan Özpek’e sordu.

Özpek istifanın AKP döneminde alışıldık bir şey olmadığını ve bunun “danışıklı dövüş” olduğunu düşünmediğini söyledi. Soylu’nun Erdoğan’ı zora soktuğunu söyleyen Özpek, “Daha önceleri Berat Albayrak ile Süleyman Soylu arasında var olduğu düşünülen gerilim Soylu ile Erdoğan arasında bir gerilime dönüşüyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.