Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB’den Sağlık Bakanlığı’na:”10 Nisan akşamı hareketliliğin yoğun olduğu yerler saptanmalı ve şüpheli fiziki temaslara gerekli tıbbi işlemler yapılmalı”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Sağlık Bakanlığı’nı 10 Nisan akşamı sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından, yasağın ilan edildiği kentlerde vatandaşlar arasında sosyal mesafe olmaksızın oluşan market ve fırın kuyruklarının yarattığı olası riskler konusunda uyardı.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman imzasıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya gönderilen yazıda, Sağlık Bakanlığı’ndan o akşam yaşanan hareketliliğin yoğun olduğu yerlerde şüpheli temaslıların saptanması ve gerekli tıbbi işlemlerin bu kişilere zaman kaybetmeden yapılması istendi.

TTB, bunun için ilçe sağlık müdürlükleri aracılığıyla hızla bilgi formu doldurulması, tarama testi yapılması, bilgilendirme ve izleme gibi çalışmaların yapılması ve salgın yönetimine uygun olarak izolasyon uygulamalarının yaşama geçirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Temel gıda satışı yapan işyerlerinin ve ekmek fırınlarının dışında maden ocaklarının, fabrikaların, orta ve küçük işletmelerin kapatılması gerektiğini hatırlatan TTB, tüm işçilerin ücretli izne çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

Yazıda, koronavirüse yakalanan sağlık çalışanı sayısında da artış olduğu belirtildi. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının korunması konusundaki önlemlerin eksiksiz alınması gerektiği de hatırlatıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.