Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul kent merkezlerinden izlenimler: #EvdeKal çağrısı etkisini yitiriyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ilk koronavirüs vakasını açıkladığı 11 Mart’tan bu yana sosyal izolasyonu sağlamak için sürekli olarak vurgulanan “Evde Kal” çağrısının, salgının merkezi konumundaki İstanbul’da etkisini yitirdiği gözleniyor.

Koronavirüsün yayılma hızını düşürmek için başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’de sosyal izolasyon sağlanmaya çalışılıyor. Geçen hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından geçen iki günde İstanbul’un pek çok ilçesinde, insanların sokaklara çıktığı, toplu taşıma kullanımının arttığı görülmüştü. İstanbul’un kent merkezlerinde, İstanbullular’ın “Evde Kal” çağrısına uyup uymadığını gözlemledik.

Kadıköy: Boğa Heykeli hâlâ buluşma noktası

Kadıköy’de bulunan kafe, bar ve eğlence mekanları kapalı olsa bile İstanbullular, sosyal ilişkilerini sürdürüyor. Çoğu esnaf, paket servisle çalışmaya devam ederken moto kurye sayısındaki artış da gözlerden kaçmıyor.

Şişli: Araç ve insan yoğunluğu ilk günlerdekinden fazla

“Evde Kal” çağrılarının yapıldığı ilk günlerde Şişli, çağrıya en yoğun katılım gösteren ilçelerdendi. Sokağa çıkma yasağının ardından, sokaklarda insan sayısında artış ve araçların oluşturduğu yoğunluk görülüyor.

Karaköy: Kapalı dükkan bulmak zor

Karaköy’de bulunan esnafların neredeyse tamamı açık. Alışveriş yapmaya insanlar da geliyor. Esnaf, sosyal mesafe ve mesai saatlerinde kısıtlama gibi tedbirler alsa da insanların burada oluşturduğu kalabalık, “normal” günlerden farksız.

Beşiktaş: Her taraf moto kurye

Barbaros Bulvarı ve stadyum etrafındaki araç ve yolcu yoğunluğunun arttığını söylemek mümkün. Çarşı içindeyse insan yoğunluğu market, manav gibi alanlarda artıyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler