Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Berlin Birliği Başkanı Kenan Kolat: “Almanya’da koronavirüsle mücadele şeffaf ilerlediği için toplum tedbirlere uyuyor, açıklamalara güveniyor”

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve 16 eyaletin başbakanları video konferans yoluyla yaptıkları toplantıda, koronavirüs nedeniyle alınan önlemlerin gevşetilmesini konuştu. Alınan kararlara göre 20 Nisan itibarıyla büyüklüğü 800 metrekareye kadar olan işyerlerinin açılması planlanıyor. Fiziki temas kısıtlamaları 3 Mayıs’a kadar sürecek, okullar ise mayısta kademeli olarak açılacak. Hem Almanya’nın tedbirleri gevşetme planını hem de Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli vatandaşların koronavirüs salgınından nasıl etkilendiğini Cumhuriyet Halk Partisi Berlin Birliği Başkanı Kenan Kolat‘la konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.