Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dev Yapı-İş, işyeri denetimlerinin durdurulmasını protesto etti: “İşçiler salgında patronların insafına bırakıldı”

İşyerlerini denetlemekle görevli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koronavirüs salgını sürecinde denetlemeyi durdurduğu için, Dev Yapı-İş üyeleri tarafından protesto edildi.

Zorunlu olmayan işkollarında çalışmalar, koronavirüs salgınına rağmen devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın teftiş kurulunun bu dönemde denetimleri artırması gerekirken durdurduğunu söyleyen Dev Yapı-İş üyesi işçiler, Kadıköy’de bulunan İl Teftiş Kurulu binası önünde eylem yaptı. Eyleme HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da katıldı.

Eylemde konuşan Dev Yapı-İş Başkanı Özgür Karabulut, “Koronavirüs salgınında hükümet patronlara destek olurken, biz işçileri çalışmaya zorluyor” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Teftiş Kurulu’na başvuruda bulunmak için geldiklerini söyleyen Karabulut, “İl Teftiş Kurulu bu dönemde denetimlerini durdurmuş. Kısa çalışma ödeneği için çalışıyorlar. İşçileri patronların insafına bıraktılar” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.