Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İki doktor kardeş koronavirüs nedeniyle 18 gün arayla hayatını kaybetti

İzmir’de işyeri hekimliği yapan Dr. Nuri İdiz, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. İdiz’in ağabeyi Dr. Muharrem İdiz de 1 Nisan günü aynı sebeple vefat etmişti.

İzmir’de işyeri hekimliği yapan Dr. Nuri İdiz, 26 Mart’ta rahatsızlanarak özel bir hastanede tedavi altına alındı. Nefes darlığı ve ateş şikayetleri olan İdiz’in koronavirüs testi 1 Nisan günü pozitif çıktı. Yeşilyurt Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan İdiz, 6 Nisan’da yoğun bakıma alındı.  Dr. Nuri İdiz’in solunum yetmezliği sonrasında yaşamını yitirdiği açıklandı.

İdiz’in ağabeyi Dr. Muharrem İdiz de 1 Nisan günü koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

İzmir Tabip Odası sosyal medya hesabından ölüm haberini duyurdu: “Dr. Nuri İdiz’i 20 Nisan 2020 pazartesi günü Covid-19 nedeniyle kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailesine, yakınlarına ve tüm sağlık çalışanlarına başsağlığı dileriz”.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi de İdiz kardeşler için Twitter üzerinden açıklamada bulundu: “Nuri İdiz… İzmir’de işyeri hekimi… 26 Mart’tan beri tedavi gördüğü hastanede koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi… Ağabeyi Dr. Muharrem İdiz’i de 1 Nisan’da kaybetmiştik… Ailesine ve sağlık emekçilerine başsağlığı diliyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.