Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kocaeli Ses Gazetesi’ne silahlı saldırı: “Kocaeli’de muhalif kalan tek gazeteyiz, bu birilerini rahatsız etmiş gözüküyor”

Kocaeli’nin yerel gazetelerinden Kocaeli Ses Gazetesi’nin ofisine bu sabah 05.00 sıralarında silahlı bir saldırı düzenlendi. Gazetenin ana giriş kapısına araçla gelen saldırgan veya saldırganlar, binaya sekiz el ateş ettikten sonra olay yerinden uzaklaştı. 

“Kocaeli’de kalan tek muhalif gazeteyiz, birilerini rahatsız ettik”

Medyascope’a konuşan Kocaeli Ses Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Çiğit,Kocaeli’nde muhalif kalan tek gazeteyiz. Bu birilerini rahatsız etmiş gözüküyor” dedi. Olaydan sonra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un kendisini aradığını söyleyen Çiğit, “Vali bey de olaydan dolayı üzgün olduğunu, saldırganların bir an evvel yakalanması için çalışma başlattıklarını söyledi” diye konuştu. 

“Son bir ayda yaşanan iki saldırı da gözdağı içindi”

İsmet Çiğit, Kocaeli Derince Devlet Hastanesi’nde iki kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğine dair yaptığı haber gerekçe gösterilerek geçen mart ayında gözaltına alınmıştı. Çiğit, gözaltına alındığı haber ve yapılan saldırı arasında ilişki olup olmadığına dair sorumuza ise “Yaşanan iki olay da gözdağıydı ama bağlantılı olduğunu düşünmüyorum” karşılığını verdi.

Söyleşinin tamamını dinlemek için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler