Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salgın krizi nasıl yönetiliyor? İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Nuri Okutan ile söyleşi

Koronavirüs salgını dünyada ve Türkiye’de ilerlerken hükümetler salgına karşı önlemler alıyor. Türkiye’nin salgın krizini nasıl yönettiğini İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Nuri Okutan ile konuştuk.

“Salgın daha ülkemize gelmeden önlemler sıkı alınmalıydı” diyen Okutan, “Sınır kapıları, limanlarda önlemler arttırılsaydı, bugün daha az vaka ile karşılaşabilirdik” dedi.

Türkiye’de krizin doğru yönetilmediğini belirten Okutan, “Sokağa çıkma yasağı gibi yasaklar, bakanlık genelgesi ile olamaz. Eskiden bu tür kararları hükümet alırdı. Şimdi yürütmenin başı cumhurbaşkanı olduğu için, Cumhurbaşkanlığı kararı ile geçici tedbirler alınabilir” dedi.

Koronavirüs salgını ile muhalefetten devlet kurumlarına, sivil toplum örgütlerinden tüm vatandaşlara  kadar hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Okutan, “Bu mücadelenin başında sayın cumhurbaşkanımız olması lazım. Genelgelerle bir yere varılamaz. Genelgeler yok hükmündedir. Hukuka uygun işleyiş sağlanmalıdır” diye belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.