Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş’ın avukatı Karaman: Olmayan kongre ve yapılmayan konuşma için dava açılmış

HDP’nin 4 Kasım 2016 tarihinden beri Edirne Cezaevi’nde bulunan eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 2012-2016 yıllarında yaptığı konuşmalar ve verdiği demeçler nedeniyle dava açılıdı. Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, iddianamenin “tam anlamıyla hukuk skandalı ile dolu olduğunu” söyledi.

Demirtaş’ın Avukatı Mahsuni Karaman, Demirtaş hakkında BDP ve HDP kongrelerinde yaptığı söylenen konuşmalar, bir gazeteye verdiği demeç ve Kandil’de çözüm sürecinde çekilen fotoğraf ile ilgili açılan yeni davayı değerlendirdi. Karaman, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Demirtaş hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yeni bir iddianame düzenlediğini belirterek şunları söyledi:

“Olmayan kongre ve yapılmayan konuşmaya dava açılmış”

“Ankara 17. Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etmiş. Bu iddianame kelimenin tam anlamıyla hukuk skandallarıyla doludur. Savcılar sarayın gözüne girebilmek için müvekkilim ile ilgili gözlerini karartmış durumdalar. Açılan yeni dava ile 8 yıl önce BDP’nin ikinci büyük olağan kongresinde yaptığı konuşmada ‘Ape Musa, İsmet Şerif Vanlı’yı’  anması  ve konuşmasında ‘Kürt halkı’ demiş olması ‘terör propagandası’ sayılıp delil olarak gösterilmiş. 24 Ocak 2016’da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda HDP kongresinde yaptığı iddia edilen bir konuşmadan alıntı yapılmış ve suç istidadında bulunulmuş. Ancak, o tarihte ne HDP kongresi yapılmış ne de sayın Demirtaş’ın konuşması var. Sırf bir ihbar dilekçesine dayanılarak en küçük bir araştırma yapılmadan olmayan bir kongreye yapılmayan bir konuşmaya dava açılmış. İşin daha vahimi mahkeme de bunu delil olarak kabul etmiş”.

“Kandil’deki bir fotoğrafa açılan dördüncü dava”

Avukat Karaman, Kandil’de çözüm süreci döneminde çekilen fotoğrafla ilgili bir vatandaş ihbarıyla savcının konuyu soruşturma konusu yaptığını da belirterek, “Aynı fotoğraftan Diyarbakır, Adana ve Ankara’da üç ayrı dava mükerrer şekilde dava açılmış. Aynı fotoğrafa dördüncü dava açılıyor. Savcılık tümüyle siyasi saikle hareket ediyor, ağır suçlar işlemeye devam ediyor. Bu savcıların tamamıyla bir gün hukuk önünde hesaplaşacağız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.