Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kalp ameliyatı geçirdiği iddia ediliyor

Seul merkezli web sitesi Daily NK, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un’un kalp ameliyatı geçirdiğini geçirdiğini ve hayatı durumunun kritik olduğunu yazdı. Daily NK’nın haberine göre 10 gün önce bir ameliyat geçiren Kim Jong-un, başkent Pyongyang’ın dışında özel bir villada tedavi ediliyor. 

Kuzey Kore liderinin sağlığıyla ilgili spekülasyonlar, büyükbabası ve ülkenin kurucusu Kim Il-sung’un 15 Nisan’da düzenlenen doğum yıldönümünü kutlamalarına katılmadığı için daha da arttı. Kuzey Koreli sığınmacılar tarafından yönetilen haber sitesi Daily NK,, Kim Jong-un’un 11 Nisan’da İşçi Partisi’nin politbüro toplantısına başkanlık ettikten sonra hastaneye kaldırıldığını iddia etti. 

İddiaya göre Kim Jong-un, 12 Nisan’da ülkenin doğu kıyısındaki Hyangsan ilçesinde bir hastanede ameliyat edildi. Kim ailesi için tahsis edilen bu hastane, Kuzey Pyongan Eyaleti’ndeki Myohyang Dağı yakınında bulunuyor. 36 yaşındaki Kim’in, Kumgang Dağı yakınında bir villada tedavi görmeye devam ettiği de iddialar arasında. Daily NK, Kim’in sağlığının son aylarda sigara, obezite ve aşırı çalışma nedeniyle kötüleştiğini yazdı.  

Kim Jong-un’un 1994’te ölen ülkenin kurucusu dedesi Kim Il-sung’un 108. doğum günü kutlamasına katılmamasının sebebinin, liderin koronavirüs salgınından korkması olduğu iddia edilmiş fakat bu iddialar yanıtsız kalmıştı.

Güney Kore Devlet Başkanlığı Sözcüsü Kang Min-seok ise “Başkan Kim Jong-un’un sağlığı hakkında söylentileri doğrulayacak hiçbir şey yok ve şu an Kuzey Kore’de özel bir durum tespit edilmedi” açıklamasını yaptı.

Çin Komünist Partisi’nin Kuzey Kore ile ilgilenen uluslararası irtibat departmanındaki bir yetkili, Reuters’a, Kim’in kritik derecede hasta olduğuna inanmak için hiçbir neden olmadığını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.