Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan, salgınla mücadelede başarılı mı? – Gazeteci Evren Dede: “Yunan hükümetinin aldığı sert kararları almak çok kolay bir şey değil”

Yunanistan, koronavirüs salgınıyla mücadelede örnek gösterilen bir ülke hâline geldi. Ayrıca Avrupa medyasının, kendisi gibi yaşlı bir nüfusa sahip olan ve ekonomisini büyük ölçüde turizmin yönlendirdiği komşusu İtalya’yla kıyasladığı bir ülke. Yunanistan’ın son on yılda yaşadığı ekonomik krizler ve hatta çıkmazlara karşın salgına yönelik karantina önlemlerini böylesi sert alabilmesi ise 10 milyon nüfusu korumak için yapılacak tek şey olarak nitelendiriliyor. Gümülcine’de yaşayan gazeteci Evren Dede, “Yunan hükümetinin aldığı kararları almak çok kolay bir şey değil. Bu yılın istatistiklerine baktık, geçen yıl mevsimsel gripten ölen daha fazla. Sokağa çıkma yasağı olduğu için trafik kazalarından ölüm de azaldı. Tabii insanların psikolojisi açısından kötü bir durum; evlerde artık herkes sıkıldı, yaz geliyor, insanlar dışarı çıkmak istiyor. Ekonomik açıdan da Yunan hükümeti herkese, özellikle çalışanlara 800 euro yardım verdi” diyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.