Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB: “Bulunduğumuz her yerin pencerelerinden, balkonlarından 1 Mayıs’ı kutlayacağız”

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 1 Mayıs 2020 programını açıkladı. Tarihte ilk kez 1 Mayıs’ta dünya işçi sınıfının büyük kitleler halinde kentlerin merkezi meydanlarında buluşamayacağı belirtilen açıklamada “1 Mayıs günü bulunduğumuz her yerin balkonlarından pencerelerinden 1 Mayıs’ı kutlayacağız” denildi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), çevrimiçi düzenledikleri basın toplantısı ile 1 Mayıs 2020 programını açıkladı.

Açıklamayı dört kurum adına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu okudu.

İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ın bu sene koronavirüs salgını koşullarında kutlanacağını söyleyen Çerkezoğlu “Tarihte ilk kez 1 Mayıs’ta dünya işçi sınıfı büyük kitleler halinde kentlerin merkezi meydanlarında buluşamayacak. Ancak bu koşullara rağmen Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun ilan ettiği insan onuruna yaraşır bir iş, gelir ve sosyal güvenlik talepleriyle dünya emekçileri tek ses, tek yürek olacak” dedi.

Çerkezoğlu, 1 Mayıs 2020’de işçi sınıfının meydanlardan olmasa da evlerinde, işyerlerinde, belirli sembolik merkezlerde dünyanın bu düzeninin değişmesi gerektiğine dair iradesine tanıklık edeceğini belirtti.

“Halkın sağlığının, işinin ve geçiminin güvence altında olduğu yeni bir toplumsal düzen için 1 Mayıs’ta sesimizi yükselteceğiz” diyen Çerkezoğlu, şöyle devam etti: “2020 1 Mayıs’ına kadar tüm meydanları, caddeleri, sokakları 1 Mayıs afişlerimizle donatacak, ses ve görüntü araçlarıyla 1 Mayıs coşkusunu meydanlara taşıyacağız. Evlerimizin ve işyerlerimizin sokaklara dönük yüzünü taleplerimizi ifade eden pankartlarla, afişlerle donatacağız.”

Çerkezoğlu, 1 Mayıs 2020 günü için programlarını şöyle açıkladı:

“1 Mayıs 1977’de Taksim’de yitirdiğimiz mücadele arkadaşlarımızı Kazancı Yokuşu’nda anacağız.

1 Mayıs günü bulunduğumuz her yerin balkonlarından, pencerelerinden 1 Mayıs marşını okuyacak, pankartlarımızı asacak, balonlarımızı uçuracak, yeni bir toplumsal düzen için aynı anda tüm Türkiye’den ses vereceğiz.

Yine 1 Mayıs günü, sosyal medya üzerinden yayınlanacak ‘1 Mayıs Mitingi’nde buluşacağız.

Birliğimizi, mücadelemizi ve dayanışmamızı tüm gücümüzle bulunduğumuz her yerden göstereceğiz!”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.