Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk-İş yönetimi 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda olacak

Türk-İş, 1 Mayıs’ta tüm işçileri temsilen Taksim Anıtı’na çelenk bırakacak, emek ve dayanışma gününü bölge ve 81 ildeki temsilciliklerinde sembolik katılımlarla düzenlenecek toplantılarla kutlayacak.

Türk-İş, bu yılki 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin programını açıkladı. Son yıllarda Çanakkale, Hatay ve Kocaeli gibi farklı şehirlerde kutlama yapan Türk-İş bu yıl da başka bir şehirde kutlama yapmayı planlıyordu. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında yeni bir kutlama programı hazırladıklarını söyledi.

1 Mayıs’ın kutlanması için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyleyen Atalay, şu bilgileri verdi:

“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, sosyal mesafe kuralına mutlak şekilde uymak şartıyla sembolik katılımlarla bölge ve 81 ildeki temsilciliklerimizde toplantılarla kutlayacağız. Bu toplantılarda, 1 Mayıs bildirimiz okunacak ve tüm işyerlerine gönderilecek. Bağlı sendikalarımız, sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlarla 1 Mayıs’ı coşkuyla kutlayacak. Bunların yanında, 1 Mayıs’ın ruhuna uygun şekilde Türk-İş Yönetim Kurulu olarak tüm işçileri temsilen Taksim Anıtı’na çelenk bırakacağız.”

Emek örgütlerine de çağrıda bulunan Atalay, “Gelecek yıl 1 Mayıs’ı, emeği temsil eden tüm kesimlerle birlikte düzenleyeceğimiz coşkulu bir mitingle kutlamak istiyoruz. Ülkemizin ve çalışanların bu birlikteliğe ihtiyacı var” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.