Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Emekçilerin salgından korunması için kaynak var, kullanma tercihi yok” – Sosyal politika uzmanı Doç. Dr. Aziz Çelik ile söyleşi

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) tahminlerine göre, 2020’nin ilk çeyreğinde koronavirüs nedeniyle çalışma hayatında meydana gelecek daralma yüzde 6,7. Salgının etkisiyle bu yıl içinde 5,3 ile 24,7 milyon arasında insanın işsiz kalabileceği düşünülüyor. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi’nin (DİSK-AR) araştırmalarına göre, koronavirüs pozitif vaka sayısı işçiler arasında Türkiye ortalamasının üç katı. Öte yandan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, Türkiye salgına 4,3 milyon resmi işsizle yakalandı.

Tüm bu veriler ışığında Gülçin Karabağ, konuğu sosyal politika uzmanı ve BirGün Gazetesi Yazarı Doç. Dr. Aziz Çelik ile koronavirüs salgınının sınıfsal niteliğini, işçi sınıfının bu süreçteki öncelikli taleplerini, bunun karşısında devlet tarafından alınan önlemleri ve salgının etkisiyle iyice katlanma ihtimali olan işsizlik meselesini konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.