Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adana’da polis tarafından öldürülen 19 yaşındaki Suriyeli genç kaçmıyordu, yakın mesafeden vuruldu

Adana’nın Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi’nde, 27 Nisan 2020 günü, polisin açtığı ateşle hayatını kaybeden Suriye uyruklu, Ali Al Hamman’ın (19) ölümüne dair ayrıntılar ortaya çıktı. Soruşturmayı yürüten güvenlik güçleri ve avukatlar, Al Hamman’ın polisten kaçmadığını ve yakın mesafeden vurulduğunu açıkladı. Hazar Dost ve Caner Polat’ın haberi.

Polisten kaçmadı, üç metre mesafeden göğsünden vuruldu

Ali Al Hamman (19), iki arkadaşıyla beraber, 27 Nisan 2020 Pazartesi günü Seyhan’da bulunan Kocavezir İş Merkezi çevresinde dolaşıyordu. Bu sırada, rutin kontrollerini yapan polis ekibiyle karşılaştılar. Yanındaki iki arkadaşı 20 yaşından büyük olduğu için kimliklerini polise verirken, Ali Al Hamman, 20 yaşından küçük olduğu için kimliğini polise vermek istemedi. Medyascope’a konuşan kaynaklar, bunun üzerine polis memurunun Al Hamman’ın üzerine yürüdüğünü ve üç metreden ateş ettiğini belirtti. Ali Al Hamman’ın kontrol esnasında “kaçmaya çalışmadığını” belirten kaynaklar, genç Suriyeli’nin kasığından ve göğsünden vurulduğunu anlattı.

Ali Al Hamman’ın hayatını kaybettiği sokak.

Hastanede değil olay yerinde hayatını kaybetti

Ali Al Hamman’ın, pek çok haberde yer alan “hayatını hastanede kaybettiği” iddialarına karşılık aile ve avukatlar, “Olay yerinde hayatını kaybettiği çok açık. Yayınlanan video da bunu gösteriyor” dedi. Ayrıca Ali Al Hamman’ın “tekstil atölyesinde çalıştığı, mola için sokağa çıktığı sırada polis tarafından öldürüldüğü” iddiaları da doğru çıkmadı. Adana Barosu’ndan bir avukat heyetinin aileyle ve tanıklarla yaptığı görüşme sonrasında, genç Suriyeli göçmenin bir süredir işsiz olduğu öğrenildi.

Polis memuru önce açığa alındı, ardından tutuklandı

Adana Valiliği, Al Hamman’ın ölümüne sebep olmakla suçlanan polis memuru F.K.’nin açığa alındığını duyurdu. F.K, daha sonra “kasten öldürme” suçlamasıyla Adana Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklandı.

Medyascope polisin ifadesine de ulaştı

Medyascope, polis memuru F.K’nin ifadesine de ulaştı. Polis memuru, “Ramazan ayı olduğu için oruçluydum. Orası tekin bir mahalle olmadığı için silahımızın emniyeti her zaman açıktır. Peşinden koşarken ayağım takıldı, düştüm. Düşünce silahım ateş aldı” diyor. Görgü tanıkları ise polisin düşmediğini anlatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler