Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SosyoPolitik (14): Kullanışlı kurum Diyanet – Prof. Dr. İştar Gözaydın ile söyleşi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “eşcinsellerin salgın hastalık yaydığı ve nesli çürüttüğü” açıklaması tepki çekti. Erbaş’ın söylediklerine tepki gösteren barolara soruşturma açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erbaş’ın açıklamasına sahip çıktı ve ”İslam adına konuşması gereken Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu vardır. Bu Ankara Barosu’nun yetkisinde değildir” diye konuştu.

SosyoPolitik’te bu hafta Prof. Dr. İştar Gözaydın, Diyanet’in açıklamasının anlamını, bu kurumun tarihini ve rolünü, Şükran Şençekiçer’e anlattı. Erbaş’ın açıklamasının Anayasa’ya aykırı olduğunu belirten Gözaydın, Diyanet’in bir kurum olarak varlığının gerekli olduğuna inandığını, fakat çoğulcu olmayan ve diğer görüşleri dışlayan, tekel konumunda bir kurum olarak kalmaması gerektiğini söyledi. Açıklamanın uzun süredir devam eden otoriterleşmenin ve tek tip inanç dayatılmasının bir parçası olduğunu söyleyen Gözaydın, “Bu yeni bir şey değil, özellikle Diyanet’in AKP hükümetlerinin politika aracı olarak kullanılmaya başlanılmasından beri” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.