Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karantinadaki köylerden izlenimler (4) – Tokat’ın Çaykıyı Köyü: “12 vaka vardı, köylü tarlasına gidebildi”

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında bazı ilçe ve köylerde 14 günlük karantina uyguluyor. Tokat’ın Almus ilçesine bağlı Çaykıyı Köyü de bunlardan biri. Muhtar Hüseyin Alagöz, karantina uygulamasında yaşananları Medyascope’a anlattı.

“Hastaneye başvuran 12 kişinin test sonuçları pozitif çıktı”

Çaykıyı Köyü’nde yaşayan, 14 kişi, yüksek ateş, halsizlik ve öksürük belirtileri nedeniyle hastaneye başvurmuştu. Testleri yapılan kişilerden 12’sinin testleri pozitif çıktığı için Almus İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Çaykıyı Köyü, 18 Nisan tarihinde 14 gün süreyle karantinaya alındı.

“Pozitif vakalar tedavi edildi”

Karantina süresi dolan köyde hayat normale dönerken, Muhtar Hüseyin Alagöz, “Köyde şu anda pozitif vaka bulunmuyor. Tedavi olup evlerine döndüler” dedi.

“Köylü, bahçesindeki işine devam ediyordu”

Karantina boyunca köyün giriş-çıkışlarında jandarma ekiplerinin beklediğini belirten Alagöz, “Hepimiz tarlamıza, bahçemize gidebildik. Hayvanlarımızla ilgilenebildik” diye konuştu.

“Nüfus 200’ün üzerinde, 12 vaka var, herkese test yapılmadı”

Koronavirüs testi pozitif çıkan 12 vaka olduğunu belirten Muhtar Alagöz, köyde yaşayan herkese test yapılmadığını belirtti. Köylülerin ihtiyaçlarının, jandarmaya verilen listelerle karşılandığını belirten Alagöz, “Vefa Sosyal Yardım Grubu ve muhtarlık ekipleri yardımları dağıttı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler