Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İktidarda 20. yılını kutlamaya hazırlanan Vladimir Putin’in koronavirüs sınavı – Yörük Işık ile söyleşi

Kovid-19 pandemisi, Rusya’nın resmi açıklamalarına bakılırsa, ülkeyi görece geç vurdu. İlk vaka bildirimi 31 Ocak’ta yapıldı ve 145 milyon nüfuslu bir ülkeden bahsettiğimiz düşünülürse, nisan ortasına kadar salgınla görece iyi baş ettikleri izlenimi yaratılmıştı. Hatta Türkiye gibi, Rusya da salgından kırılan Avrupa ülkelerine, ABD’ye tıbbi ekipman yardımları yapmaktaydı. Fakat son iki haftadır ülkeden gelen haberler mızrağın çuvala sığmadığına işaret ediyor. Artık ne doğrulanmış vaka sayılarındaki hızlı tırmanışı görmezden gelmek ve ne de koruyucu ekipmanla donanmamış sağlık çalışanlarının feryadına kulak tıkamak mümkün. Konuyu Rusya uzmanı Yörük Işık ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.