Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile söyleşi: “CHP’li belediyelerin yardımı için ‘Devletin içinde devlet olmaz’ dediler. Belediyeler devletin bir parçası değil mi?”

Medyascope özel yayınında, 1999 yılından beri Eskişehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile Eskişehir ve Türkiye’nin koronavirüs mücadelesini, aşevlerinin hesaplarına bloke kararını, yerel yönetimlerin acil durumlardaki asli görevlerini ve Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Alpu Ovası'nda yapılması planlanan termik santral hakkında verdiği iptal kararını konuştuk. "Devletin içinde devlet olmaz" söylemine tepki gösteren ve belediyelerin devletin bir parçası olduğunun altını çizen Büyükerşen, "Hükümetin aşevi hamlesinden sonra Eskişehirliler tepkilerini daha çok yardım yaparak gösterdi” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.