Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da finans merkezi inşaatında 25 işçide koronavirüs çıktı, inşaat durdurulmadı

İstanbul Ataşehir’de yapımı devam eden finans merkezi inşaatında çalışan 25 işçinin koronavirüs testlerinin pozitif çıkmasına rağmen inşaatta faaliyet durmadı.

25 işçinin koronavirüse yakalandığının anlaşılması üzerine bugün sağlık ekipleri şantiyeye gelerek diğer işçilere koronavirüs testi yaptı. İnşaatlar zorunlu işkolları arasında olmamasına rağmen inşaat durdurulmadı. Medyascope’a konuşan bir işçi, “Ataşehir’deki finans merkezi şantiyesinde bu kadar vaka olmasına rağmen hiçbir şekilde iş durdurulmuyor. Çalışanlar yalnız kendi iradeleriyle işyerini terk etmek zorunda kalıyor” dedi. 

Koronavirüs testi pozitif çıkan işçilerin aynı şantiye içinde karantinaya alındığını söyleyen işçi, “25 kişide koronavirüs varsa, hepimizde vardır. Ortak alanları hep beraber kullanıyoruz. Bir banyoda en az 10 kişi duş alıyoruz. Test sonuçlarımızın pazartesi geleceğini söylediler” diye konuştu.

İşverene itiraz ettiklerinde bir sonuç alamadıklarını belirten işçi, “İnşaat sahasında firmalar hiçbir sorun yokmuş gibi devam ediyorlar. Burada koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden olsa da, iş durmasın diye çalışmaya devam ederler” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.