Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karantinadaki köylerden izlenimler (7) – Nevşehir’in Kurugöl Köyü: “Köydeki cenazeye 66 kişi katıldı, iki kişinin testi pozitif çıktı”

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında bazı ilçe ve köylerde 14 günlük karantina uyguluyor. Nevşehir’in Acıgöl ilçesine bağlı Kurugöl de bunlardan biri. Köyün eski muhtarı Abdi Erdemir, karantina uygulamasında yaşananları Medyascope’a anlattı.

Köyde vefat eden bir kişinin cenazesine katılan iki kişide koronavirüs tespit edilmesinin ardından, Hıfzısıhha Kurulu tarafından köy, 3 Mayıs’tan itibaren 14 günlük karantinaya alındı.

“Pozitif vakalar cenazeye İstanbul’dan geldi”

Kurugöl Köyü’nün 900 nüfuslu olduğunu söyleyen Abdi Erdemir,Köyde bir cenaze yapıldı. Cenazeye 66 kişi katıldı, katılanlardan iki kişinin testi pozitif çıktı. Apar topar karantina başladı. Pozitif vakalar hastanede tutuluyor” dedi. Erdemir, testleri pozitif çıkan kişilerin cenaze için İstanbul’dan geldiğini söyledi.

“Cenazeye katılanların sokağa çıkması yasak”

Erdemir, “Köyde yaşayanlar, her haneden bir kişi olmak üzere markete gidebiliyor” derken, “Cenazeye katılanların sokağa çıkmasına kesinlikle izin verilmiyor” diye konuştu. Jandarmanın köyün girişlerine kum torbalarıyla barikat kurduğunu belirten Erdemir, “İhtiyaçlarımız Vefa Sosyal Yardım Grubu tarafından karşılanıyor” dedi.

“Köylü toprağına gidemiyor, çobanlar köye alınmıyor”

Tarımın köylüler için önemli olduğunu belirten Erdemir, “Görevliler bize ‘Tarlanıza gitmeyin’ diye telkinde bulunuyor. Karantina öncesi hayvanlarla beraber köy dışında olan çobanlar da köye alınmıyor” diye konuştu.  

“Muhtar da cenazeye katılmıştı”

Köy muhtarının da karantinaya neden olan cenazeye katıldığını anlatan Erdemir, “İhtiyaçlarımızın karşılanmasında sorun yaşamıyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler