Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tabip odaları salgını anlatıyor – Malatya: “10 Mart’tan bugüne 300-330 vaka tespit edildi, 20’ye yakın kişi hayatını kaybetti”

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiği 10 Mart’tan bu yana, salgın tüm ülkeyi etkisi altına aldı. Sağlık Bakanlığı’nın her akşam açıkladığı günlük verilerden yola çıkılarak normalleşme planları açıklanırken, virüs hâlâ her ilde etkisini gösteriyor. Malatya Tabip Odası Başkanı Erol Karaaslan, kentteki son durumu Medyascope’tan Hazar Dost’a anlattı.

“Yoğun bakım yatağı ve solunum cihazı sayısının yeterli olması bizim için avantaj oldu”

Şehir dışından gelenlere sıkı karantina uygulandığını belirten Karaaslan, “Valilik ve il sağlık müdürlüğü koordineli olarak çalıştı” dedi. İldeki yoğun bakım yatağı ve solunum cihazı sayısının yeterli olduğunu söyleyen Karaaslan, bu durumun Malatya için avantaj olduğunu belirtti. Karaaslan ayrıca, Malatya’da mesleki olarak hata yapılmadan sürecin atlatıldığını söyledi.

“10 Mart’tan bu yana 300-330 civarında vaka tespit edildi, 20’ye yakın kişi hayatını kaybetti”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’deki ilk koronavirüs vakasını açıkladığı 10 Mart’tan bu yana Malatya’da 300-330 civarında vaka tespit edildiğini belirten Karaaslan, “20’ye yakın vatandaşımızı koronavirüs sebebiyle kaybettik” dedi.

“40 sağlık çalışanı virüse yakalandı”

Salgın boyunca hastanelerde yoğun mesai harcadıklarını söyleyen Karaaslan, “Bu süreçte 40 sağlık çalışanımız virüse yakalandı” diye konuştu. Karaaslan, virüse yakalanan sağlıkçılardan hayatını kaybeden olmadığını ve kentteki vaka sayılarının çok düştüğünü söyledi.

“Hastanelerin normale dönmesi, belirli bir programla gerçekleşmeli”

Karaaslan, hastanelerin normale dönmesinin belirli bir programla gerçekleşmesi ve pandemi hastanelerinin ancak salgın tamamen bittikten sonra normale dönmesi gerektiğini belirtti. Malatya İnönü Üniversitesi Hastanesi’nin 1 Haziran’da yapacağı toplantıda “normale” dönme sürecinin tartışılacağını belirten Karaaslan, “Sağlık Bakanlığı hastanelerin normalleşmesine dair bir program çıkarmalı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler