Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tabip odaları salgını anlatıyor – Kastamonu: “Ramazan Bayramı’nda gelenler vaka sayılarını artırdı, vaka sayısı 55’e çıktı”

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiği 10 Mart’tan bu yana, salgın tüm ülkeyi etkisi altına aldı. Sağlık Bakanlığı’nın her akşam açıkladığı günlük verilerden yola çıkılarak normalleşme planları açıklanırken, virüs hâlâ her ilde etkisini gösteriyor. Kastamonu Tabip Odası Başkanı Sinan Altıkulaç, kentteki son durumu Medyascope’tan Hazar Dost’a anlattı.

“İlde 55 vaka var, beş kişinin test sonucu bekleniyor” 

Kastamonu’nda bir devlet hastanesinin salgın hastanesi olarak belirlendiğini belirten Altıkulaç, “Normalleşme süreci ne kadar ilerlerse ilerlesin, ülkedeki salgın bitene kadar bu hastane hizmet verecektir” dedi. İl Sağlık Müdürlüğü’nün verileri paylaşmadığını belirten Altıkulaç, “Kaynaklarımızdan öğrendiğimize göre şu anda 55 vakamız var, beş kişinin de test sonucu bekleniyor” diye konuştu. 

Üç ilçeden Kastamonu merkeze giriş yasak

Kastamonu’nun merkezinde vaka sayısının azaldığını belirten Altıkulaç, “Halk tedbirlere uyuyor. Maskesiz gezen insan görmek zor” dedi. Altıkulaç ayrıca, daha önce karantina uygulanmış olan Hanönü, Araç ve Tosya ilçelerinden merkez ilçeye giriş-çıkışların yasak olduğunu belirtti. 

“Vaka sayıları bayramda arttı”

İlde tespit edilen vaka sayılarının uygulanan tedbirler sayesinde azaldığını belirten Altıkulaç, “Bayram sürecinde Kastamonu’ya gelenler vaka sayılarını artırdı” dedi. İlde tespit edilen vaka sayısının 10 Mart’tan bu yana az olduğunu da belirten Altıkulaç, “Beklediğimiz gibi yoğun bir süreç yaşamadık. Hastaneler yüzde 70 dolulukla çalıştı” diye konuştu.

“Umreden ve İstanbul’dan gelenler vaka sayılarını artırdı”

İstanbul’da çok fazla Kastamonulu’nun yaşadığını belirten Altıkulaç, “Vaka sayılarımız 30’lara kadar düşmüştü fakat umreden ve İstanbul’dan gelenler vaka sayılarını artırdı” dedi. 

“Kastamonu’nun salgınla mücadelesi başarılı”

Vaka sayılarının Karadeniz’in en büyük illerinden Sinop’tan bile az olduğunu belirten Altıkulaç, PCR testlerinin ilk etapta ilde yapılmadığını, sonuçların Ankara’dan alındığını fakat artık ilde test yapılabildiğini belirtirken şöyle konuştu: “Alınan tedbirler yerindeydi. Kastamonu’nun salgınla mücadelesi başarılı diyebiliriz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler