Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya’nın “Vuhan”ı Bergamo koronavirüs sınavını geçti – Kentte yaşayan yazar Gökhan Kutluer ile söyleşi

Kuzey İtalya’nın doğası, şarapları ve temiz havasıyla ünlü noktası Bergamo. Lombardiya bölgesindeki şehir, Milano’dan sadece 45 dakika uzakta. Ancak dünya Bergamo’yu İtalya’nın hatta Avrupa’nın “Vuhan”ı olarak tanıdı. Koronavirüsten en ağır darbeyi alan kent oldu. 3 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği şehirde mart ayı sonunda cenazelere yetişilemiyordu. Acil servislerde doktorların hasta seçmeye başladığı haberi tüm dünyaya yayıldı. İtalya’da her 10 koronavirüs kaynaklı ölümden biri Bergamo’daydı. Salgın süresince, dünyanın kanını donduran fotoğraflardan biri yine Bergamo’dan geldi; mezarlık yakınında dizili askeri araçlar cenaze işlemlerine yetişemeyince bekleyen 65 tabutu başka kentlere götürüyordu.

Öte yandan Bergamo Belediye Başkanı Giorgio Gori’nin de dediği gibi, kent aslında salgının değil umudun ve yeni bir başlangıcın sembolü. Bu yeni başlangıcı ve salgının felaket boyutlarında hissedildiği kentin “geri dönüşünü” Bergamo’da yaşayan yazar Gökhan Kutluer’den dinledik. Lombardiya halkının güney kesiminden farklarını, yerel yönetimin turizmi yeniden canlandırma çabasını, yerel halkın yerel işletmelere duyduğu saygıyı ve kendi gözlemlerini anlatan Kutluer, bu salgında bu tehlikeli noktayı neden terk etmediğini ve salgında Kuzey İtalya’yı Medyascope’a anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.