Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tabip odaları salgını anlatıyor – Adıyaman: “Salgın kontrol altına alındı, izolasyon çadırlarına talep azaldı”

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiği 10 Mart’tan bu yana, salgın tüm ülkeyi etkisi altına aldı. Sağlık Bakanlığı’nın her akşam açıkladığı günlük verilerden yola çıkılarak normalleşme planları açıklanırken, virüs hâlâ her ilde etkisini gösteriyor. Adıyaman Tabip Odası Başkanı Yaşar Altun, kentteki son durumu Medyascope’tan Hazar Dost’a anlattı.

Adıyaman’da salgın kontrol altına alındı

Bir milyon kişinin yaşadığı Adıyaman’da 10 Mart’tan bu yana tespit edilen vaka sayısının 500-600 arasında olduğunu belirten Altun, “Bizim öğrendiğimiz bilgilere göre şu ana kadar koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı en az 13” dedi. Altun ayrıca, “Salgın kontrol altına alındı diyebiliriz. Hastane bahçesinde bulunan izolasyon çadırımıza talep azaldı” dedi. Altun, salgın boyunca sağlık çalışanlarına gerekli koruyucu ekipmanın eksiksiz sağlandığını söylerken yoğun bakımdaki hasta sayısının da azaldığını belirtti. 

Salgın boyunca on sağlıkçı koronavirüse yakalandı

10 Mart’tan bu yana kentteki sağlıkçıların yoğun çabasıyla kontrol altına alınan salgından şu ana kadar on sağlık personelinin etkilendiğini belirten Altun, bunların üçünün hekim olduğunu söyledi. Altun, virüse yakalanan hekimlerle ilgili, “İki arkadaşımızın tedavileri tamamlandı ve taburcu edildi. Bir arkadaşımızın ise serviste tedavisi sürüyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler