Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Küçükçekmece’de kaybolan ve 47 gündür aranan otizmli Taha Yiğit’in cansız bedenine ulaşıldı

47 gündür aranan otizmli ve epilepsi hastası Taha Yiğit’in (19) cansız bedenine ulaşıldı. İstanbul Küçükçekmece’deki evinin yakınlarında 20 Nisan’da kaybolan, birer gün arayla Başakşehir ve Sefaköy’de görülen Yiğit’in farklı semtlerde, hatta Ankara’da görüldüğüne dair çok sayıda ihbar yapılmıştı. AFAD, polis ve jandarmanın yanı sıra, Yiğit’i arama çalışmalarına gönüllü kişiler de katılmıştı. 

İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği, bulunan bir cansız beden üzerinde yapılan DNA testi sonucunda, hayatını kaybeden kişinin Taha Yiğit olduğunun anlaşıldığını duyurdu.

İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği’nin dün akşam Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle: “Annesinden aldığımız bilgiye göre, bulunan bir ceset üzerinde yapılan DNA testi sonucu vefat eden kişinin otizmli evladımız Taha Yiğit’e ait olduğu kesinleşmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.