Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kazdağları’nda Su ve Vicdan Nöbeti’ne sosyal mesafe engeli: Çadırlı nöbete devam edenlere 57 bin lira ceza kesildi

Alamos Gold şirketinin siyanürlü altın arama faaliyetini durdurmak için Kazdağları’nda 322 gündür nöbet tutan çevreciler, koronavirüs salgını boyunca nöbetlerine devam etti. İllere giriş çıkış yasağının kaldırılmasının ardından, çadırlı nöbete devam eden arkadaşlarına destek vermek için Kazdağları’a giden çevreciler, nöbet alanına alınmadı. Su ve Vicdan Nöbeti olarak açıklama yapan çevreciler, “Yetkilileri sermayeden yana değil halktan ve yaşamdan yana olmaya davet ediyoruz” dedi. 

Salgın boyunca doğa talanına karşı çıkanlar engellendi

Yapılan açıklamada, sosyal mesafe ve halk sağlığı tedbirleri kapsamında; Kazdağları’nda çadırlı nöbete devam edenlere İl Hıfzıssıhha Kurulu kararına aykırı hareket etmekten toplam 57 bin lira ceza kesildiği belirtildi.

Açıklamada, Kazdağları haricinde, Bursa Kirazlıyayla’da Çevre Günü etkinlikleri kapsamında köylülerle bir araya gelmeye çalışan çevrecilere de engel olunduğu hatırlatıldı: “Köydeki kadınlar şirketin güvenlik görevlisi ile girdikleri tartışmadan dolayı gözaltına alınmış ve ortada bir suç varmış gibi denetimli serbestlikle serbest bırakılmışlardır. Aydın’da JES mücadelesi veren AYÇEP başkan ve üyelerine ve köylülere sosyal mesafeye uymadıkları ve maske takmadıkları gerekçesiyle 3 bin 150’şer lira para cezası kesilmiştir.”

Medyascope’a konuşan Su ve Vicdan Nöbeti’nden Pınar Bilir, “26 Temmuz’da nöbetimizin birinci yılı. Günlerdir şirketin hareketlerine göre açıklamalar yaparak mücadelemizi sürdürüyoruz” derken, bir yıldır yürüttükleri mücadelede önlerine sürekli engel çıkarıldığını söyledi. 

Pınar Bilir’le söyleşinin devamı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler