Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sıfır Ayrımcılık Derneği Başkanı Elmas Arus ile söyleşi: “Derin yoksulluk yaşayan Roman mahalleleri afet durumunda gibi değerlendirilmeli ve buna uygun politika üretilmeli”

Derin bir yoksulluk ve güvencesizlik içerisinde olan ve ayrımcılığa uğrayan Roman toplumunu salgın süreci özellikle ekonomik olarak nasıl etkiledi? Roman gençlerinin beklentileri neler? Gıdaya, hijyenik koşullara ve salgın sürecinde gerek yerel yönetimler gerekse merkezi yönetimin yaptığı yardımlara erişim güçlüğü yaşayan Romanlar’ın acil talepleri neler?

Gülçin Karabağ, yönetmen ve Sıfır Ayrımcılık Derneği Başkanı Elmas Arus ile Roman topluluklarının koronavirüs salgını sürecini nasıl yaşadıkları üzerine söyleşti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.