Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kıdem tazminatının fona dönüştürülmesi yeniden gündemde – Dr. Serkan Öngel: “Esnek çalışma uygulamalarına uygun bir düzenleme yapılmak isteniyor. İşçinin güvencesi ortadan kalkıyor”

Türkiye’de 1938’den itibaren uygulanan ve 1975 yılında bugünkü halini alan kıdem tazminatı uygulamasının emeklilik fonuna dönüştürülmesi,  AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme getirildi. 

Geçen hafta yapılan kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası sunacak bir çalışma başlatıyoruz. Tesis edilecek karma model ile işçilerin kazanılmış hakları korunacak. Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası ile aynı zamanda ilave emeklilik desteği alınabilmesini de sağlayacağız. Çalışanlarımız emeklilikte daha da rahat edecekler. Bunun için devlet elini taşın altına koyacak. İstihdam Kalkanı’nı hızlıca devreye aldıktan sonra Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’ni de 2022’de yürürlüğe sokacağız’’ dedi.

Kıdem tazminatının fona dönüştürülmesinin işçiler açısından nelere yol açacağını Gaziantep Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Öngel ile konuştuk. Öngel, “Türkiye işçi sınıfın en büyük kazanımı olan kıdem tazminatı ortadan kaldırılmak isteniyor. İşçiden yana bir düzenlemeden bahsedemeyiz. Esnek çalışma uygulamalarına uygun bir düzenleme yapılmak isteniyor. İşçinin güvencesi ortadan kalkıyor” dedi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.