Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA bu yılki Şampiyonlar Ligi finalini İstanbul’dan Lizbon’a aldı, İstanbul 2021’deki finale ev sahipliği yapacak

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) yönetimi bu sezon ve gelecek sezonun Şampiyonlar Ligi finallerinin oynanacağı şehirleri yeniden belirledi. Bu sezon İstanbul’da oynanması planlanan final, Lizbon’da oynanacak. İstanbul ise 2021 Şampiyonlar Ligi finalinin ev sahibi olacak.

Koronavirüs salgını sebebiyle alınan olağanüstü kararlar neticesinde yerleri önceden belirlenen Şampiyonlar Ligi finalleri, birer yıl ertelemeli yapılacak. İstanbul 2021, St.Petersburg 2022, Münih 2023 ve Londra 2024 Şampiyonlar Ligi finallerine ev sahipliği yapacak.

UEFA yönetimi koronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan Şampiyonlar Ligi’nin sekizli final formatında tamamlanacağını da duyurdu. Çeyrek finaller, yarı finaller ve final maçı 12-23 Ağustos 2020 tarihleri arasında Portekiz’in başkenti Lizbon’da turnuva formatında, iki stadyumda oynanacak. Benfica’nın 65 bin kişilik Luz Stadı ve Sporting Lizbon’un 50 bin kişilik Jose Alvalade Stadyumu, 2019 – 2020 sezonunun finallerine ev sahipliği yapacak.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi finallerinin seyircili oynanabileceğini düşünmediğini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi’nin de sekizli final formatında biteceği, finalin Almanya’nın Köln kentinde oynanacağı açıklandı. Avrupa Ligi’nin 10-21 Ağustos 2020 tarihleri arasında düzenlenecek çeyrek final, yarı final ve final maçları Köln, Düsseldorf, Gelsenkirchen ve Duisburg şehirlerinde oynanacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi finalleri 12’şer gün sürecek ve tek maçlı eliminasyon sistemiyle oynanacak.

Son 16 tur maçlarının ise nerede oynanacağı henüz kesin değil. 17 ve 18 Mart’ta oynanması planlanan ancak koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen maçların nerede oynanacağı da netlik kazanmadı.

UEFA, maçların 7-8 Ağustos 2020 tarihinde Portekiz’de veya takımların kendi stadlarında oynanması üzerinde çalışıyor.

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final bileti alan son dört takım; Manchester City – Real Madrid, Bayern Münih – Chelsea, Juventus – Lyon ve Barcelona – Napoli maçlarının ardından belli olacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ile Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda yaptıkları basın açıklamasında “2020 Şampiyonlar Ligi finalinin seyircisiz oynanmasına gönlümüz razı olmadı. UEFA’nın aldığı karardan memnunuz. Başta UEFA Başkanı Sayın Ceferin olmak üzere yönetime teşekkür ediyorum. Gelecek sezon İstanbulumuz yurtdışından gelen misafirlere eşsiz tecrübeler yaşatarak çok güzel bir Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacaktır” dedi. Bakan Kasapoğlu ayrıca, “Gerek turizmcilerimiz, gerek spor severlerimiz içlerini rahat tutsunlar” diye konuştu.

TFF Başkanı Nihat Özdemir de “Türk futbolu yararına karar aldıkları için UEFA Başkanı Ceferin’e teşekkür ediyoruz. Özellikle son yatırımlarımızdan sonra, bu güzel statta seyircisiz final oynanmasına vicdanımız elvermedi” dedi.

Öte yandan, Özdemir bugün Fenerbahçe Kulübü üyeliğinden istifasını yazılı olarak kulübe iletti.

Fenerbahçe Kulübü ise resmi sitesinden yaptığı açıklamada “Açılan soruşturma nezdinde yollanmış olan tebligatın kendisine ulaşmasının ardından Nihat Özdemir bugün kulübümüzün üyeliğinden istifa ettiğini tarafımıza yazılı olarak bildirmiştir.  İlgili istifa dilekçesi, gereği yapılmak üzere Sicil Kurulumuza iletilmiştir” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.