Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Baroların Ankara yürüyüşü başladı – İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu: “Ankara’ya adalet ulaştırmaya gidiyoruz”

Seçim sisteminin değiştirilmesine yönelik yasa teklifine tepki gösteren barolar, müzakere sürecinden sonuç alınamayınca Ankara’ya eşzamanlı yürüyüş başlattı. 80 baro başkanının katıldığı yürüyüş, sembolik olarak 20 kilometreyle sınırlandırıldı. Pazartesi günü Ankara’da buluşacak olan baro başkanları, Anıtkabir’i ziyaret edecek.

İstanbul Barosu üyeleri, Kartal’daki Anadolu Adliyesi önünde bir araya geldi. Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, 80 baro olarak çok zor bir araya geldiklerine dikkati çekerek, “Ama ilk kez böyle bir konuda bir araya gelmeyi başardık. Bütün bu itirazlarımıza rağmen siyasal iktidarın hiçbir tavır değişikliği göstermemesi karşısında yapabileceğimiz hiçbir seçeneğimiz de kalmadı. Bu koşullar altında dün aynı saate yaptığımız açıklamayla eylemlilik sürecini başlattık” dedi.

Açıklamanın ardından Durakoğlu ile İstanbul Barosu’na kayıtlı avukatlar, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası,  İstanbul Tabip Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ile CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal kısa bir süre birlikte yürüdü. Ardından, grup Durakoğlu’nu alkışlarla uğurladı.

Durakoğlu yürüyüşe tek başına devam etti

Medyascope konuşan Durakoğlu, “Avukatlık yasasında yapılması düşünülen değişiklikler, özünde avukatlara ve barolara yönelik değil. Değişiklik tüm halka karşı yapılıyor” dedi. 

Baroların susturularak etkisiz hale getirilmesinin aslında halkın sindirilmesi anlamına geldiğini söyleyen Durakoğlu, “Verdiğimiz mücadele hukuk devleti mücadelesidir, Ankara’ya adalet ulaştırmaya gidiyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.