Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile söyleşi: “Nüfusumuz yaz aylarında katlanacak, gelenlerin koronavirüs getirmesinden kaygı duyuluyor”

Tunceli’nin Komünist Partili Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, koronavirüs salgını ile ilgili son durumu, yaz aylarında artan turist sayısı ve belediye çalışmaları ile ilgili Medyascope‘tan Ferit Aslan‘a açıklamalarda bulundu. Maçoğlu, daha önce 1 Haziran’da bazı kısıtlamaların kalkması nedeniyle kaygılarını kamuoyu ile paylaştığını belirterek “Nüfus sirkülasyonu nedeniyle önlem alınmaz ise vakaların artacağından endişe etmiştik. Kent merkezinde maske zorunluluğu getirilmesi çok isabetli oldu” diye konuştu.

Başkan Maçoğlu, yaz aylarında nüfusu katlanan kentteki insanların, hem yurtiçinden hem yurtdışından kente geleceklerin virisü getirecekleri konusunda kaygı taşıdıklarını da belirterek “Dersim insanları çok bilinçlidir. Yaz aylarında köyler bile dolmaktadır. Bu yıl gelen turist sayısında bir azalma olabilir ama insanlar tedbirlerini aldıktan ve kurallara uyduktan sonra bir sorun çıkmayacaktır. Yetkililerden aldığım bilgiye göre şu anda kentte vaka sayısı sadece ikidir” dedi. 

Maçoğlu, merkezi yönetime bağlı kurum ve kuruluşlarla birlikte halka hizmet etmek için uyum içinde çalışmak istediklerini de hatırlatarak “Giden vali ile iyi bir diyalog kuramadık, inşallah gelen vali ile Dersim’e hizmet için olumlu bir diyalog oluşturulur” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.