Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bu yaz Alman turistler hayal olabilir – Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu ile söyleşi

Almanya, normalleşme adımları kapsamında Türkiye’ye seyahat uyarısını kaldırma konusunda temkinli davranılacağını açıkladı. Yani bu yaz ve daha uzunca bir süre Türkiye’de Alman turistleri ağırlamak hayal olabilir.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, turizmde normalleşmenin ilk adımının Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında atılacağını, koronavirüsle mücadele konusunda ortak standartların belirlenmesi gerektiğini söyledi. AB ülkeleri dışındaki seyahat sınırlamaları için Maas, ikili görüşmeleri işaret etti. Ayrıca, sayıların ve verilerin güvenilirliğinden şüphe duyulduğunu da söyledi.

Almanya’nın, Türkiye dahil 160 ülkeye seyahat uyarısı kararını 31 Ağustos’a uzatması ise Ankara’yı harekete geçirdi. Önce Maas ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu görüştü. Ancak turizmde atılacak adımlara dair iki taraftan da resmi bir açıklama yapılmadı. Daha sonra ise Almanya’nın Türkiye’yi turizm açısından riskli gördüğü ülkeler listesinden çıkarması için Almanya Başbakanı Angela Merkel ile temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u bizzat Almanya’ya gitmeleri konusunda görevlendirdi. Ancak haziran ayının son haftasına girmişken halen nihai bir sonuç alınamadı.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu ile Almanya’nın Türkiye’ye veriler konusundaki güvensizliğini, Türkiye’de, özellikle güneydeki sahil beldelerinin kalkınmasında rol oynayan Alman turistlerin önemini, turizmin orta vadede geleceğini ve ‘‘Beş buçuk milyon Alman turist olmadan Türkiye ne yapacak’’ sorusunu Medyascope’a değerlendirdi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.