Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Fatih Tank ve Prof. Dr. Alpay Azap ile söyleşi: “Aralıklı sokağa çıkma yasakları, insanların önceki ve sonraki günlerde markete daha fazla gitmesine sebep oluyor”

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alpay Azap ile Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Aktüerya Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Tank, koronavirüs salgını sonrası yeniden başlayan sokak hareketliliğinin vakalara yansımasını Medyascope’a değerlendirdi. Alpay Azap, Fatih Tank ile yaptıkları araştırmanın bulgularının, karar vericileri ilgilendiren kısmını “Aralıklı sokağa çıkma yasağı uyguluyorsanız, bu önceki ve sonraki günlerde insanların markete daha fazla gitmesine sebep oluyor. O yüzden sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde belli sürelerde marketleri açık tutun” ifadeleriyle özetliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.