Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Savunma Yürüyüşü’ne müdahale edilmesi, Çağlayan Adliyesi’nde protesto edildi: “Başkanlarımız yürürken biz oturamayız”

Baro başkanlarının, Avukatlık Yasası ve baroların seçim sisteminin değiştirilmesine karşı Ankara’ya başlattıkları yürüyüş, dün (22 Haziran) Ankara girişinde polis tarafından durdurulmuştu. Polisin müdahale ettiği baro başkanlarına destek vermek için bugün İstanbul’da Kartal, Bakırköy ve Çağlayan adliyelerinde avukatlar eylemdeydi.

Eylem öncesi Ankara’daki gelişmelere dair bilgilendirme yapan Avukat Kemal Aytaç, “Ankara’da başkanlarımızın önündeki barikat kaldırıldı, yürüyüş devam edecek. Mücadelemiz sürecek, başkanlarımız yürürken biz oturamayız” diye konuştu.

Çağlayan Adliyesi’nde toplanan avukatlar, “Her yer Ankara her yer direniş” sloganlarıyla eylem alanına yürüdü. İstanbul Barosu adına konuşan Başkan Yardımcısı Nazan Moroğlu, “Avukatlık Yasası’na karşı mücadelemiz devam edecek” dedi. 

Yüzlerce avukatın katıldığı eylemde “Feyzioğlu istifa” sloganları atıldı. Açıklamanın ardından eylem, avukatların halaylarıyla devam etti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler