Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çorlu tren kazası davasının beşinci duruşmasında aileler bir kez daha isyan etti: “Gerçek sorumlular yargılanacak, adalet yerini bulacak!”

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen tren kazasına ilişkin davanın beşinci duruşması görüldü. Duruşmanın ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, davayı 4 Kasım’a erteledi. Kazanın yaşandığı Sarılar mevkiinde 16 Temmuz’da iki yıl sonra keşif yapılacak. Kazada yakınlarını kaybeden aileler, gerçek sorumluların yargılanmasını istiyor ve mahkeme heyetini, mevcut tanık ve sanıkları reddediyor.

Kazanın üzerinden geçen 718 güne rağmen bir sonuç alamadıkları için savcı mütalaasının ardından mahkeme salonundan çıkan Mısra Öz, 9 yaşındaki çocuğu Oğuz Arda Sel’i kaybettiğini hatırlatıp, “Allah belanızı versin. Ben sanık olabilirim, ben içeri de girebilirim, ama onlar (mahkeme heyeti) yüz karası!” diye isyan etti. Kazada kızı Bihter’i, yeğenini ve iki kız kardeşini kaybeden Zeliha Bilgin de “Niye benim sesimi duymuyorlar? İki yıldır evladıma, kardeşlerime hasret yaşıyorum. Çorlu’nun hesabı sorulacak. Kimse korunmayacak. Tüm sorumlular yargılanacak. Adalet yerini bulacak” diyerek ağladı. Kızı Sena’yı ve iki yeğenini kaybeden Aysun Köse de “Beş duruşma geçti, gerçek sorumluları hâlâ göremedik. Bu mahkeme salonlarına gidip geliyoruz. Hiçbir şekilde yol alamıyoruz” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.