Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Virüsler ve gözetleme sistemlerinin geleceği – Aral Balkan ile söyleşi: “Bu sistemlerin çoğu yaratıldı, daha da öteye gitmeye çalışıyorlar”

Koronavirüs salgını boyunca, devletler ve şirketler salgın yönetimi ve hastalığın takibi için çeşitli uygulamalar geliştirdi. Ancak gözetleme sistemlerinin salgın ile birlikte daha çok kullanılması ve insanlar tarafından kabul edilir hale gelmesi, tartışmaları da beraberinde getirdi. Yeni gözetleme teknolojilerini, salgın ile birlikte artan takip uygulamalarını, salgından sonra gözetleme sistemlerinin nereye gidebileceğini Small Technology Foundation’ın eş kurucusu Aral Balkan ile konuştuk. Balkan, gözetleme sistemleri için “Bu sistemlerin çoğu yaratıldı, daha da öteye gitmeye çalışıyorlar” diyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.