Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avukatlar, çoklu baro sistemine karşı çıkmak için Savunma Mitingi yapıyor: “Avukatlık kamu görevidir, kamu görevi parçalanamaz”

Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi, çoklu baro sistemini öngören yasa teklifini bugün TBMM’ye sundu. Bu sisteme karşı çıkan baro başkanları geçen hafta Ankara’ya yürümüştü. Bugün ise barolar çoklu baro sistemine karşı çıkmak için miting düzenliyor. 

Medyascope muhabiri Fırat Fıstık ile Türkiye’nin en kalabalık barosu olan İstanbul Barosu’nun “Savunma Mitingi”nde neler yaşandığını konuştuk. 

50 yıllık avukat İrfan Akyürek’e ise çoklu baro sistemi hakkındaki düşüncelerini sorduk. Akyürek, “Avukatlık kamu görevidir, kamu görevi parçalanamaz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.