Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sakarya’daki patlamada hayatını kaybeden iki kişi defnedildi, yakınları şikayetçi: “Patlama göz göre göre geldi, can kaybı daha fazla”

Sakarya-Hendek’teki havai fişek fabrikasında yaşanan patlamada hayatını kaybeden Havva Çelik ve Sebahattin Tepeçınar’ın cenaze namazları Akyazı ilçesindeki Gazi Süleymanpaşa Camii’nde kılındı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin de katıldığı cenaze namazını Erbaş kıldırdı.

Aileden Destici’ye: “Bir değil iki değil altı defa patladı”

Destici’nin camiye gelişi sırasında Sebahattin Tepeçınar’ın akrabası BBP liderine Destici’ye önlem alınmadığını dile getirerek “Sizlerin dile getirmeniz lazım, bu memleketin evlatlarına sahip çıkmanız lazım” dedi. Destici, “İnceleme yapacağız” derken Tepeçınar’ın yakını “11 senede başkanım, altı defa patlıyor, bir değil, iki değil” diye yanıt verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ise namaz sona erdikten sonra “Sizce önlem alınabilir miydi?” sorusunu “Bilemiyorum, detaylarını hiç bilmiyorum” diye cevapladı. Cenaze namazı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çelenk gönderirken, Kılıçdaroğlu’nun çelengi ilk başta ters çevrildi, daha sonra cenaze sahibi Sebahattin Tepeçınar’ın ailesi tarafından düzeltildi.

“Müdüründen de patronundan da şikayetçiyim”

Patlamada yakınını kaybeden Sultan Doğan da fabrikada 2,5 sene çalışmış biri. Doğan, “Müdüründen olsun, patronundan olsun, hepsinden şikayetçiyim” dedi ve ekledi: “Ben oradan hakaret yüzünden çıktım. Benim yengemi yiyen onlar, göz göre göre. Tedbir yok her taraf barut, ilaç. 2,5 sene orada çalışmıştım. Orada çalışanlar mecburlardı çalışmaya ama sürekli tehdit ediyorlardı. Daha önceki yangında bir kadının yüzü yanmıştı, onu da örtbas ettiler.”

Patlamada hayatını kaybeden Havva Çelik’in eşi Salih Çelik ise “Milleti kandırıyorlar, algı operasyonu yapıyorlar. Dört kişi öldü diyorlar. Ben hastanedeyken daha kaç ölü geldi. Biz ne konuşursak konuşalım bu fabrikayı başka isim altında yine açacaklar” diye konuştu.

“Patlayacağı belliydi”

15 senedir Akyazı’da yaşayan, Havva Çelik’in komşusu “Dört ölüden fazladır, mahşeri bir patlama oldu. O patlamaya göre dört ölü çok az bence” derken bir mahalleli de şunları söyledi: “Fabrikayı bildim bileli Adapazarı E-5’in kenarındaydı. Orada patlama oldu kaldırdılar Pamukova tarafına aldılar, orada da patlama oldu. Asgari ücretle çalıştırıyorlar herkesi, vatandaş ne yapsın orada iş bulabiliyor. Patlayacağı belliydi. Güvenliği yok, standartlara uygun değildi. Çok kimse işi bırakmıştı, garibanlar mecbur kaldılar çalışmaya.”

Öte yandan, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında patlamada sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle üç kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.