Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kocaeli Üniversitesi’nde yemekhane ihalesine önceki yıla göre 6 milyon lira fazla ödendi

Üniversitelerdeki final sınavlarının ardından, akademik dönem kapanıyor. 13 üniversite, dönemi yemek zamları ile açmış, bu üniversitelerin yemekhanelerine yüzde 20’den fazla zam gelmişti. Dönem başında yemekhanesine zam yapan üniversitelerden biri olan Kocaeli Üniversitesi, akademik dönemin tamamlanmasının ardından yemek ücretlerine yüzde 20 oranında bir zam daha yaptı.

2020 yılı ihalesi önceki yıla göre 6 milyon lira daha fazla

Kocaeli Üniversitesi, önceki yemek ihalesini 2018 yılında yaptı, ihale iki yıl üzerinden değerlendirildi. 2018 yılında ihaleyi alan şirkete üniversite rektörlüğü, iki yıllık 24 milyon 805 bin lira ödüyor. Böylelikle üniversite yönetimi, yemek şirketine yıllık 12 milyon 403 bin lira ödemiş oluyor. Rektörlük, bu yıl yapılan ihaleyi 12 ay üzerinden verirken ücret olarak yüklenici firmaya 18 milyon 340 bin lira ödeyeceğini açıkladı.

Bir yılda 1 lira 10 kuruş zam geldi

Kocaeli Üniversitesi’nde yemek ücretlerine dönem başında 50 kuruş zam gelmişti. Dün yapılan zamla beraber, bir yıl içerisinde Kocaeli Üniversitesi yemekhanesi, 1 lira 10 kuruş zamlanmış oldu.

“Üniversitelilerin beslenmesi için yeterli bütçe ayrılmalı”

Bir yılda iki kere yapılan yemekhane zammına öğrenciler tepkili. Medyascope’tan Hazar Dost’a konuşan Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Doğukan Gürbey, yemekhane zamlarının geri çekilmesini istediklerini söyledi. “Üniversitelilerin beslenmesi için yeterli bütçe ayrılmalı” diyen Gürbey, tüm Türkiye’de yemekhanelerin ücretsiz olması gerektiğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler