Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İTÜ’de Witwiser mağduriyeti büyüyor (2): “Sistem beni iki sınava almadı ve gerekçe de gösterilmedi”

Üniversitelerde final sınavları, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) aldığı karar doğrultusunda çevrimiçi ortamda yapılıyor. Her üniversitenin kendi sistemi üzerinden gerçekleştirilen sınavlar; yazılı, ödev ve görüntülü olmak üzere üç farklı şekilde gerçekleştiriliyor.  

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), havuz dersi sınavlarını, Witwiser adlı bir tarayıcı eklentisiyle yapacağını duyurmuştu. Bu eklenti, bilgisayardaki çoğu bilgiye ulaşırken sınav haricinde yapılacak olan herhangi bir işlemde, öğrenciyi sınavdan atabiliyor. 

İTÜ’lü öğrencilerin sosyal medyadan gösterdikleri tepkilerin ardından İTÜ Rektörlüğü, görüntülü ve sesli yapılacak olan sınavların Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (KVKK) aykırı olduğunu belirterek iptal edildiğini duyurmuştu. Yapılan açıklamada Witwiser adlı uygulamaya değinilmemişti. 

İTÜ öğrencisi Seyyidi Kerim Parlak, yaşadığı mağduriyeti Hazar Dost’a anlattı.

“Üç havuz dersinin ikisinin sınavına alınmadım, bir gerekçe de gösterilmedi”

İTÜ’de Fizik Mühendisliği öğrencisi olan Seyyidi Kerim Parlak, havuz dersleri için sisteme girdiğini belirtirken “Girdiğim üç sınavın ikisine alınmadım, bana bir gerekçe de gösterilmedi” dedi. İTÜ yönetiminin mağduriyetler konusunda sessiz kaldığını söyleyen Parlak, “Mart ayında yazılımına başlanmış bir uygulamanın bizim üstümüzde test edilmesini anlamış değiliz” diye konuştu.

“Telafi sınavlarında da bu uygulama kullanılacak”

Sınava giremeyen öğrenciler için rektörlüğün telafi sınavı düzenlediğini belirten Parlak, “Sistem final haftamızda bizim üzerimizde denendi. Sistemdeki hatalar fark edildi. Telafi sınavlarında da bu uygulamayla sınav olacağız” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler