Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İTÜ’de Witwiser mağduriyeti büyüyor (5): “Sistem telafi sınavından da attı, bursum kesilebilir”

Üniversitelerin final sınavları, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) aldığı karar doğrultusunda çevrimiçi yapılıyor. Her üniversitenin kendi sistemi üzerinden düzenlenen sınavlar; yazılı, ödev ve görüntülü olmak üzere üç farklı şekilde gerçekleştiriliyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) havuz dersi sınavlarını, Witwiser adlı bir tarayıcı eklentisiyle yapacağını duyurmuştu. Bu eklenti bilgisayardaki çoğu bilgiye ulaşırken, sınav haricinde yapılacak herhangi bir işlemde öğrenciyi sınavdan atabiliyor. 

Geçen haftalarda finallerin olduğu İTÜ’de yüzlerce öğrenci Witwiser adlı uygulama yüzünden sisteme girememiş, girebilenlerin de bir kısmı sınavın ortasında atılmıştı. Bugün (12 Temmuz) sınava giremeyen ve sınavdan atılan öğrenciler için telafi sınavları yapıldı. 

İTÜ öğrencisi Meriç Turhan, bugün yapılan telafi sınavında yaşanan mağduriyeti Hazar Dost’a anlattı.

“Final ve telafi sınavlarına Witwiser yüzünden giremedim”

Sisteme giriş zamanı olarak belirtilen 19:50-20:00 saatleri arasında sisteme girdiğini belirten Meriç Turhan, “Sistem, girdiğimde bana ‘Henüz başlamadı’ diye bir uyarı verdi. Ben erken girdiğimi düşünerek bekledim” dedi. Sınavın başlama saati yaklaştığında sayfayı yenilediğini ve yeniden açtığını belirten Turhan, sınav başlamayınca İTÜ Öğrenci İşleri’ni aradığını, kendisine “Yardım talebi oluşturun” denildiğini söyledi. “Yönetim sürecin başında, çıkan her aksilikten öğrencinin sorumlu olduğunu söylemişti” diyen Turhan, “Matematik-2 dersinin finaline de Witwiser yüzünden girememiştim. Şu an iki sınava giremediğim için notlarım FF olarak gözükecek” diye konuştu.

“Not ortalamam düşeceği için burslarım kesilebilir”

Turhan, sınavlara giremediği için burslarının tehlikeye girdiğini de anlattı: “Burslarımla geçinen biriyim. Ortalamam düşecek, alttan dersim kalacak. Bunlar benim burslarımı etkileyecek, belki de burslarım kesilecek.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler