Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu Küçükçekmece’de bir araya geldi: “Salgında biz yaşam, onlar rant peşinde”

Kanal İstanbul projesine karşı kurulan Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, protesto için Küçükçekmece’de bir araya geldi. Protestoyu Medyascope’a değerlendiren İç Dış Kumsalı Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Türker Taşdöğen, “Kanal İstanbul’un unutturulması adına çeşitli gündemler meydana geliyor. Çoklu baro sistemine geçilmesi ve Ayasofya’nın ibadete açılması gibi birtakım suni gündemlerle projeyi kamuoyunun gözünden kaçırmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

“Pandemide biz yaşam onlar rant peşinde”, “Kanal’a Hayır!” pankartlarının açıldığı eylemde basın açıklamasını Fatoş Karaosmanoğlu okudu. Kanal İstanbul’a asla izin vermeyeceklerini söyleyen Karaosmanoğlu, “Önce salgının en ağır döneminde iki tarih, kültür varlığı köprünün taşıma ihalesini yaptılar. Bize ‘evde kal’ diye akıl verirken çoğalamamamızı fırsat bilerek korona günlerinde sermayeye yeni imkanlar sundular” dedi.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu’nun Kanal İ̇stanbul projesine onay vermeyen halkı temsil ettiğini hatırlatan Karaosmanoğlu, “Bu ülkenin daha fazla talan, rant projesine ihtiyacı yoktur” diye konuştu.

Medyascope’a konuşan İç Dış Kumsalı Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Türker Taşdöğen,“Kanal İstanbul’un unutturulması adına çeşitli gündemler meydana geliyor. Çoklu baro sistemine geçilmesi ve Ayasofya’nın ibadete açılması gibi birtakım suni gündemlerle bunu kamuoyunun gözünün önünden kaçırmaya çalışıyorlar. Bizim uyuduğumuzu zannediyorlar ama biz uyumuyoruz. Evimizi, yaşadığımız yeri korumak için yine sahalardayız. Salgın bile bize engel olamıyor, onlar da olamayacak” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.