Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sanayi üretimi aylık olarak kıpırdadı yıllık kayıp ise sürüyor: Yüzde 19,9

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), sanayi üretim endeksinin Mayıs 2020 verilerini açıkladı. Buna göre sanayi üretimi yıllık yüzde19,9 oranında azaldı, aylık yüzde aylık yüzde 17,4 oranında arttı. 

Sanayi üretimi Nisan 2020’de yıllık yüzde 31,4, aylık yüzde 30,4 oranında azalmıştı. Endeks Mayıs 2019’da ise yıllık olarak yüzde 1,3 azalmış, aylık olarak yüzde 1,3 artmıştı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, Mayıs 2020’de madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksinin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,2, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 20,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksinin yüzde 13,3 oranında gerildiği görülüyor.

Aylık olarak ise bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 4,5, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 19,3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,9 arttı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.