Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çorlu tren kazasının yaşandığı alanda iki yıl sonra keşif yapıldı: “Oyun izlemeye gelmedik, adalet istiyoruz”

Çorlu tren kazasının yaşandığı alanda iki yıl sonra bilirkişi heyeti keşif yaptı. Kazada yakınlarını kaybeden ailelerin keşfi izlemesine izin verilmedi. Duruma tepki gösteren aileler, keşif için alanda bulunan kontrol vagonunun ardından “Hak, hukuk, adalet” sloganı attı.

Kazada eşi Özcan Cesur’u kaybeden Hacer Cesur, heyete kazayı yaşadığını ve tanıklığını paylaşmak istediğini söylediyse de barikatları aşamadı. Cesur, “Sinirlerine hâkim ol diyorlar. Buraya ambulans getirip koymuşlar, kaza günü olay yerinde ambulans yoktu” diyerek isyan etti. 

Kazada oğlu Serhat Şahin’i kaybeden Hüseyin Şahin de kazanın yaşandığı 8 Temmuz 2018’den bu yana alanın iyileştirildiğini ve bu nedenle keşif yapmanın artık bir anlamı olmayacağını söyledi. 

Barikatları aşmak için direnen ailelere jandarma müdahale etti. Arbedenin ardından ailelerden bazı temsilciler heyetin yanına alındı. Aileler, heyete trenin düdük sesine dahi tahammül edemediklerini belirtip “Biz buraya tiyatro oyunu izlemeye gelmedik, adalet istiyoruz” dedi.

Aileler, kazanın yaşandığı gün yakınlarının cansız bedenlerini buldukları yere bakıyor.

Daha sonra Sarılar Mahallesi Muhtarlığı’nda rapor yazan heyetten bilgi almak üzere mahalleye gidildi. Kazada iki kardeşini ve yeğenini kaybeden Emine Canbaz, bu sırada yürümekte zorlandı. Doktor muayenesi sonrası, Canbaz’ın jandarma müdahalesi nedeniyle ayağının kırıldığı anlaşıldı. 

Ailelerin avukatlarından Sevgi Evren, bilirkişi raporuna ilişkin “Gerçek bu kadar ortadayken taleplerimizin ertelenmesi, ailelerin keşif mahalline alınmaması bize yargılamanın nasıl sürdüğünü gösteriyor” diye konuştu.

Bilirkişi raporu, 4 Kasım’daki altıncı duruşmaya kadar dava dosyasına eklenecek. 

Ne olmuştu?

İstanbul Halkalı’dan Edirne Uzunköprü’ye giden “hızlandırılmış” tren, 8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar’da devrildi. Kazada 25 kişi yaşamını yitirdi, en az 300 kişi yaralandı. Kazaya ilişkin davada henüz bir karar çıkmadı. Davanın son duruşması 25 Haziran’da, Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.