Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FBI ve New York eyaleti Twitter hakkında soruşturma başlattı

Çarşamba günü Barack Obama, Bill Gates, Elon Musk, Joe Biden, Warren Buffett, Kanye West, Michael Bloomberg, Apple, Uber ve Jeff Bezos’un da aralarında bulunduğu Twitter hesaplarının ele geçirilmesi ve bu hesaplar üzerinden BitCoin ile para istenmesi üzerine FBI ve New York eyaleti Twitter’a soruşturma açtı. Twitter saldırının 130 hesabı hedef aldığını duyururken Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Senatosu, Twitter yetkililerini ifade vermeye çağırdı. 

“Twitter’da yaşanan olay başkanlık seçimi öncesi endişeleri artırıyor”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan New York Valisi Andrew Cuomo, 3 Kasım 2020 tarihinde yapılacak olan ABD başkanlık seçimlerini hatırlattı ve “Twitter’daki doğrulanmış hesaplarda seçim öncesi böyle bir durumun olabiliyor olması başkanlık seçimi öncesi endişeleri artırıyor” dedi. 

Twitter, saldırıda herhangi bir şifrenin ele geçirildiğine dair bulgu olmadığını açıklamıştı. Saldırının nasıl gerçekleştiğine dair açıklama yapmayan Twitter’dan, soruşturma kapsamında detaylı bilgi vermesi bekleniyor.

Saldırının nereden kaynaklandığı tartışmaları sürerken Financial Times‘a konuşan iki eski Twitter çalışanı, platformun yönetici paneline erişebilen yüzlerce mühendis olduğunu söyledi.

“Hackleme değil, Twitter yönetim panelinin ele geçirilmesi”

Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat, Twitter’da yaşananları ve olayın kripto para dünyasına etkilerini Medyascope’a anlatmış, olaya hackleme değil, “Twitter yönetim panelinin ele geçirilmesi” denmesi gerektiğini belirtmişti:

“Kişisel kanaatim, Twitter’da daha önce çalışmış ve paneli bilen birinin ya da grubun, bu paneli içeriden bildikleri yöntem ile ele geçirdiği. İşin gidişatı da bize bunu gösteriyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.