Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Huysuz Virjin karakteriyle tanınan Seyfi Dursunoğlu hayatını kaybetti

“Huysuz Virjin” sahne adıyla yaptığı gösterilerle tanınan Seyfi Dursunoğlu (87), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Dursunoğlu’nun 15 gündür hastanede, son üç gündür de yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

“Huysuz Show” isimli programıyla akıllara kazınan Dursunoğlu, 1970’lerden 2000’lere kadar ekranlarda kaldı. Türkiye’nin en başarılı drag queen’i olarak anılan Seyfi Dursunoğlu, sahne kostümleri, kantoları ve esprileriyle unutulmaz bir isim haline geldi.

Aslen Bayburtlu olan Dursunoğlu, 1 Ekim 1932’de Trabzon’da dünyaya geldi. Altı yaşındayken ailesiyle İstanbul’a göçen Dursunoğlu, Vefa, Karagümrük ve Beylerbeyi’nde yaşadı.

Dursunoğlu, Deniz Lisesi’ni bitirdikten sonra İngiliz filolojisi eğitimini yarıda bırakarak Sosyal Sigortalar Kurumu’nda memur olarak çalışmaya başladı. 18 yıl sonra işini bıraktı ve 1970 yılında “Huysuz Virjin” olarak sahneye çıkmaya başladı.

Önce küçük kulüplerde sahne alan Huysuz Virjin’in ünü giderek yayıldı ve her yıl İzmir Fuarı’nda sahneyi en popüler solistlerle paylaştı. TRT’nin tek kanal olduğu günlerde Öztürk Serengil’in “Gülünüz Güldürünüz” yarışma programına katılan Dursunoğlu, esprili cevaplarıyla kendinden bahsettirdi. Pek çok ülkede sahne alan Dursunoğlu, Huysuz Virjin’i tüm Türkiye’ye sevdirdi. Fakat Dursunoğlu, 2007 yılında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından programının yayınlandığı televizyon kanallarına baskı yapıldığı gerekçesiyle Huysuz Virjin’i artık canlandırmayacağını açıkladı.

Beş yıl sonra “Huysuz’la Dans Eder misin?” programını sunarak sahnelere dönen Dursunoğlu, jüri üyeliği yaptığı “Benzemez Kimse Sana” adlı programın final bölümünde son kez Huysuz Virjin olarak sahne aldı ve “Bu benim son kantom” diyerek, son gösterisini yaptı. Dursunoğlu ayrıca, 15 milyon liralık mal varlığını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlayacağını açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.