Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kıdem tazminatı düzenlemesinin rafa kaldırıldığı iddiaları – DİSK Başkanı Çerkezoğlu: “Konu tamamen gündemden kalkmalı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme getirilen, kıdem tazminatının fona dönüştürülmesi planının rafa kaldırdığı iddiaları bugün medyada yer aldı.  

Dünya gazetesinden Mehmet Kaya, bugünkü haberinde “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeme getirdiği kıdem tazminatının fona devrine ilişkin çalışmalar askıya alındı” diye yazdı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kıdem tazminatı düzenlemesi, yarı zamanlı çalışma gibi maddeleri olan istihdam paketi hakkında devreye girdiği konuşulanlar arasında.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, AKP Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı’nda (MYK) Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, düzenlemenin bir an önce yasalaştırılması konusunda yardım istedi. MYK’da kıdem tazminatı düzenlemesi, yarı zamanlı çalışma gibi konularda tam uzlaşma sağlanamadığı yolunda görüşler dile getirildi.

Bunun üzerine Erdoğan, “Ne kadar acele?” diye sordu. Bu konuda tam bir görüş birliği oluşmadığı için düzenlemenin bu bölümlerinin yeni yasama dönemine kalması benimsendi. Erdoğan, bu başlıklarda tarafların görüşü alınarak bir kez daha uzlaşma aranması konusunda öneride bulundu. Paketin, acil olan ve uzlaşma sorunu olmayan bölümleri TBMM’ye sevk edilirken diğer başlıkların ekim ayından sonra gündeme getirilmesi benimsendi.

İşçi sendikaların gelişmeden haberi yok

Konunun taraflarından olan işçi sendikalarının ise gelişmeler hakkında bir bilgisi bulunmuyor. Medyascope’a konuşan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, kendilerine ulaşan bir bilginin olmadığını söyledi.  Kıdem tazminatının rafa kaldırıldığıyla ilgili resmi açıklama yapılması gerektiğini belirten Çerkezoğlu, “Hazırlanan mini pakette kıdem tazminatı yer almadı. Kıdem tazminatı hakkında bir açıklama yapılarak bu konun tamamen gündemden çıkarılması gerekiyor” dedi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.