Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 800. haftasında: “Bir mezarımız olsun istiyoruz, kayıplarımızla buluşma mekânımızı istiyoruz”

Haber: Edanur Tanış & Gamze Elvan

Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için 27 Mayıs 1995 tarihinden beri her cumartesi Galatasaray Meydanı’nda bir araya geliyor. Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak, Rıdvan Karakoç’un kardeşi Hasan Karakoç ve Hayrettin Eren‘in kardeşi İkbal Eren, Cumartesi Anneleri’nin 25 yılını ve adalet arayışını anlattı. 

Cumartesi Anneleri, 700. haftada Galatasaray Meydanı’nda eylemlerini gerçekleştirdiği esnada polis saldırısına uğradı ve ardından Galatasaray Meydanı, Cumartesi Anneleri’ne yasaklandı. Gözaltında yakınlarını kaybedenler ve onları destekleyen insan hakları savunucuları 101 haftadır Galatasaray Meydanı’nda eylem yapamıyor. 

Konuştuğumuz Eren, Karakoç ve Ocak, 700. haftadan itibaren yaptıkları bütün açıklamalarda gözaltında kaybedilen yakınları için adalet istemekle birlikte “kayıplarımızla buluşma mekânımız” diye nitelendirdikleri Galatasaray Meydanı’ndan asla vazgeçmeyeceklerini dile getirdi. Koronavirüs önlemleri kapsamında açıklamalarını sosyal medya hesaplarından yapan Cumartesi Anneleri, “Adaletsizliği kanıksamak da adaletsizliği üretmek kadar utanç vericidir; kanıksama, susma!” çağrısıyla 25 Temmuz Cumartesi günü, 800. hafta eylemine destek çağrısı yaptı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.