Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan, Ali Erbaş’ı çok aradı mı? Daha ne kadar tutar?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta kaleme aldığı yazıda, Ayasofya’nın cami olarak açılışı sırasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili söylediği sözleri ve gelen tepkileri değerlendirdi.

Yetkin, “MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a ‘Atatürk’e lanet’ tartışması konusunda verdiği destek aslında bir ‘sarı kart’ sayılmalı” dedi.

Yetkin, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) içindeki dinamiklere hâkim bir haber kaynağından aldığı bilgilere göre, Ayasofya’da yaşananlardan sonra Erbaş’ı açıktan savunacak kimsenin kalmadığını belirtti: “Erdoğan’ın, Bahçeli’den sarı kart görmüş Erbaş’ı sıcağı sıcağına feda etme ihtimali zayıf. Genel Merkez’in gözüne girmek isteyen genç bir ilçe başkanı partizanlığıyla üst düzey devlet memurluğu yürüten Erbaş’ı, yükleriyle birlikte bir süre daha taşımak zorunda kalabilir.”

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.